Vandaag in de hoofdrol: Eigen gemaakte vissticks met doperwtenpuree en remouladesaus.

Vandaag in de hoofdrol: Eigen gemaakte vissticks met doperwtenpuree en remouladesaus.

Vandaag in de hoofdrol: Eigen gemaakte vissticks met doperwtenpuree en remouladesaus.

visstick

Ingrediënten:
  • 400 g krieltjes in schil
  • 400 g doperwten uit de vriezer

Voor de vis:

  • 0.5 bosje bladpeterselie
  • 0.5 bosje bieslook
  • 2 takjes dragon
  • 500 g kabeljauwfilet uit de vriezer
  • 2 eieren
  • 100 g bloem
  • 100 g paneermeel
  • zonnebloemolie
  • nootmuskaat
  • 1 citroen
  • zout
  • versgemalen peper

Voor de saus:

  • 1 eetlepels mayonaise
  • 5 eetlepels dikke yoghurt (grieks of turks)
  • enkele druppels citroensap
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 eetlepel zeer fijn gehakte augurk
  • 1/2 theelepel gehakte kappertjes
  • Peper en zout
Bereiding:

De vissticks:

Was de peterselie, houd twee takjes apart (garnering) en hak de rest fijn. Snijd bieslook en dragon fijn en meng met de peterselie door het paneermeel.Snijd de vis in repen. Breng op smaak met zout en peper.

Breek de eieren in een kom en klop los. Vul 3 diepe borden: de eerste met bloem, de tweede met het losgeklopt ei en de derde met het paneermeel.Rol de repen vis eerst door bloem, klop het overtollige bloem eraf.Haal de vis nu door het losgeklopte ei en tot slot door het paneermeel. Druk het paneermeel goed aan.Verhit een flinke scheut olie in een koekenpan. Bak de vissticks in circa 4 minuten om en om goudbruin.Laat de vissticks uitlekken op keukenpapier.

De aardappelen en doperwtenpuree:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de krieltjes in de schil schoon. Kook de krieltje in twee minuten beetgaar en snij door de helft. Leg op een bakplaat bedekt met vetvrij papier. Besprenkel met olijfolie en strooi er wat peper en zout over. 20 minuten in de oven laten garen. Zet ondertussen de doperwten op in een klein laagje kokend water. Doperwten hoeven maar heel kort te koken. Hooguit twee, drie minuten. Pureer in de blender en voeg na smaak peper en zout toe.

De saus:

Roer alle ingrediënten door elkaar.

Eet smakelijk!

No Comments

Post a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in en ontvang GRATIS mijn ebook met 4 onmisbare inzichten over afvallen en gezond eten.

Regelmatig ontvang je mijn nieuwsbrief met inspirerende verhalen en speciale aanbiedingen.

Spijswijzer zal jouw e-mail adres nooit delen. Je kan je makkelijk afmelden.