“Onbewust heb ik mijn doelen gehaald”.

“Onbewust heb ik mijn doelen gehaald”.

Wat zat ik vast in mijn hoofd als het ging om eten en diëten. Elke dag begon ik met het voornemen vandaag toch echt flink wat calorieën te besparen. Maar halverwege de dag hielt ik mij al niet meer aan mijn veel te strenge voornemens, waardoor ik de avond moedeloos op de bank eindigde met wat lekkers. Het was toch al verpest. “Begin morgen wel weer”, was voor mij een bekende uitspraak.

Hardnekkige patronen

Dit patroon bleek hardnekkig te doorbreken zijn. Vooral het advies om niet zo steng te doen vond ik moeilijk. Daarmee dacht ik natuurlijk nog enige controle te hebben op mijn gewicht.

Ervaringsgericht leren

De doelen die ik had opgesteld om te bereiken zaten vooraan in mijn hoofd maar raakte gaande weg op de achtergrond. Ik liet mij vooral inspireren door de vele voorbeelden, modellen en oefeningen. Hierdoor kon ik ervaringsgericht leren. En bepaalde hardnekkige gedachtes en gevoelens eens van een andere kant zien.

Natuurlijke begeleidingsstijl

Judith heeft een natuurlijke begeleidingsstijl waarin ze je uitnodigt jezelf te zijn. Altijd open en objectief en met humor Ondanks dat ik met mijn doelen aan de slag wilde, misschien wel moest, zijn ze onbewust aan het eind van het programma behaalt. Zonder strengheid of druk. Achteraf vond ik dat dit mooi aansluiten bij het proces wat ik heb doorlopen.

Mijn grootte strijd is tot rust gekomen.

Ik ben vooral trots dat ik lekkerder in mijn vel zit. De grootte strijd met eten is tot rust gekomen en ik eet nu wat ik nodig heb.

Sanne, deelnemer emotie-eten de baas groep, 2017

 

 

 

 

 

No Comments

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in en ontvang GRATIS mijn ebook met 4 onmisbare inzichten over afvallen en gezond eten.

Regelmatig ontvang je mijn nieuwsbrief met inspirerende verhalen en speciale aanbiedingen.

Spijswijzer zal jouw e-mail adres nooit delen. Je kan je makkelijk afmelden.