“Ik ging gebukt onder schaamte”.

“Ik ging gebukt onder schaamte”.

Door mijn overgewicht had ik geen zelfcompassie en zat ik in vicieuze cirkel van afvallen en aankomen waar ik niet uit kwam. Mijn eetbuien verzweeg ik voor iedereen waardoor ik er met niemand over kon praten. Terwijl dat nou juist de reden was dat het afvallen maar niet wilde lukken.

Ik voelde me gezien en gehoord

Bij de kennismakingsavond merkte ik door de ervaringen en openheid van de andere deelnemers dat ik niet de enige was. Ik voelde me gezien en gehoord.

Stiekem eten

Gelijk bij de start van het programma werd het me duidelijk dat ik mijn schaamte zelf in stand hielt door er met niemand over te praten. Hierdoor bleef ik stiekem eten. Ik was er huiverig voor maar trok toch de stoute schoenen aan. Ik ben, stap voor stap, mijn naasten gaan vertellen over mijn geheim. En wat een mooie en liefdevolle reacties heb ik ontvangen.

Uit mijn vicieuze cirkel breken.

Hierdoor begon ik uit mijn vicieuze cirkel te breken. Ik ging bewuster om met eten maar dus ook met mijn eetbuien. Mijn eetbuien werden minder en blijven nu zelfs weken weg. Dit heeft geleid tot een groot gewichtsverlies (ruim 20 kg). Waarvan ik zeker ben dat het blijvend is.

Ik keur mezelf niet meer af!

Ik ga nu ook bewuster om met mijn lichaam en sta veel ontspanner in het leven. Vooral de laatste avond met de kledingstylist deed mijn beseffen dat ik door mijn overgewicht mijn leven in de wacht stand had staan. Ik wilde geen nieuw mooie kleren omdat ik mezelf te dik vond maar besef me nu dat ik mezelf daarmee afkeurde. Heb dus gelijk een goede garderobe aangeschaft.

Ik zorg echt beter voor mezelf en ben veel vriendelijke naar mezelf. De wetenschap dat Judith, zonder oordelen, altijd bereikbaar is, is erg fijn!

Roos, deelnemer van de groep emotie eten de baas, september 2016.

No Comments

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in en ontvang GRATIS mijn ebook met 4 onmisbare inzichten over afvallen en gezond eten.

Regelmatig ontvang je mijn nieuwsbrief met inspirerende verhalen en speciale aanbiedingen.

Spijswijzer zal jouw e-mail adres nooit delen. Je kan je makkelijk afmelden.