10 tips voor een BBQ light.
Wat een weertje, wat een sfeertje! Het BBQ-seizoen draait op volle toeren. Lekker genieten of krijg je bij elke hap een groter schuldgevoel? Iedereen heeft wel een mening over barbecueën. Daarom hierbij mijn tien tips voor een light BBQ. Lekker luchtig dus 🙂
1: Ga niet compenseren
Eet op de dag van je barbecue gewoon volgens je normale ritme. Sla geen lunch over omdat je straks nog gaat barbecueën. Dan begin je al met enorme trek. Zonde van die valse start!
2: Stel een maximum in
Bedenk van tevoren wat je wilt gaan eten. Bijvoorbeeld twee stukken vlees of vis. Dat voorkomt keuzestress én het risico dat je te veel eet.
3: Mindful BBQ-en
Geniet heel bewust van elk gerecht wat je eet. Maak er een mindful barbecue van. Helemaal zen.
4: Neem rauwkost mee
Zorg voor rauwkostsalade en laat de kant-en-klaar huzaren- en aardappelsalades staan. Ben je ergens uitgenodigd? Dan neem je het toch gewoon mee?! Iedereen blij!
5: Eet niet alleen vlees
Neem eens een groentespiesje op de barbecue, heerlijk!
6: Zet een timer
Ga niet de hele middag en avond naar een barbecue. Kom later of ga tussendoor een blokje om zodat je niet de hele tijd tussen het eten zit én je bent ook nog eens lekker in beweging. Ik zeg: win-win.
7: Eet minder stokbrood
Een stokbroodje met kruidenboter of tapenade, heerlijk! Maar het tikt ook aan (60 kcal per broodje). Dan eet je zo 300 calorieën terwijl je wacht tot het vlees klaar is. Oeps. Misschien het stokbroodje een keertje laten staan?
8: Neem een glas water bij je koude glas wijn of biertje
Maak een kan water met fruit, kruiden of zelfs komkommer. Heerlijke dorstlesser en het ziet er ook nog leuk uit!
9: Ga voor een sausvariatie
Een lekkere variatie op een sausje maak je met yoghurt en voilà: je hebt een heerlijke dip.
10: Te veel?
Jammer. Maar ga jezelf niet naar beneden halen of je schuldig voelen. Erken dat het te veel was en ga de volgende dag verder met je gezonde ritme.
No Comments