10 afval keuzes waar je over 10 jaar spijt van krijgt .

10 afval keuzes waar je over 10 jaar spijt van krijgt .

‘’ Its better to look ahead en prepare

Than to look back and regret”

 

1.   Het volgen van de ene crash-dieet naar de andere.

De mens is niet gemaakt om streng te lijnen. En 30 kg afvallen in 3 maanden en dan 40 kg erbij in 6 maanden betekent over 10 jaar een stofwisseling die niet meer werkt.

Dan hebt je pas echt een probleem.

2.   Je gezondheid als vanzelfsprekend beschouwen

Veel mensen nemen hun gewicht voor lief totdat ze ziek worden. Onder het mom, ik leef maar 1 keer en het moet wel gezellig blijven. Dat is een risicovolle strategie.

3.   Denken dat je er niks aan kan doen

Natuurlijk spelen je genen een rol, en natuurlijk is het niet eerlijk dat de één een zak chips leeg kan eten en de ander al aankomt van 1 bakje. Dat snap ik wel! Maar het helpt niet om daarin te blijven ‘hangen’. Met een slechte hand kaarten kan je ook het pokerspel winnen.

4.   In je eigen comfort zone blijven hangen

Je zult uit je eigen comfortzone moeten komen. Door onnodige overtuigingen overboord te gooien.

En dat roept van tijd tot tijd weerstand op.

Laat dat je echter niet weerhouden. Natuurlijk is het niet leuk om naar 1 biertje te zeggen: ‘Ik hoef niet’. Terwijl je vrienden zich volgieten. Maar de overtuiging dat het alleen gezellig is met bier en bitterballen helpt je niet verder. Misschien krijg je zelfs commentaar….laat ze maar wauwelen. Waarschijnlijk komen ze vervolgens 1 voor 1 bij je dat het echt knap is.

5.   Je geluk uitstellen.

Wordt eerst gelukkig en ga dan afvallen. Niet andersom.

Als je geluk blijft uitstellen, dan zul je het uiteindelijk niet ervaren. Beschouw het als gezondheid, een aspect dat elke dag aandacht verdient.

Als je geen leuke kleren meer koopt, omdat je eerst moet afvallen. Niet meer naar salsadansen gaat omdat je te dik bent?

Een gelukkig basis zorgt ervoor dat je doelen kan halen. En dat je voldoening kan ervaren, zonder eten.

6.   Je tijd verspillen aan dingen waarbij een leegte achterblijft (die je wil opvullen met eten).

Er zijn steeds meer manieren om plezier te beleven, Netflix, videogames, tv, film, uitstapjes. Soms lijkt het weleens dat vermaak het belangrijkste in ons leven is. Terwijl het in werkelijkheid niet meer is dan een middel om ons te vermaken. Wat achterblijft is leegte, die je wil opvullen met eten, daar schiet je niks mee op.

7.   Altijd in de toekomst of in het verleden leven.

Hangt jouw kast vol met kleren die je aankon toen je 30 kg lichter was? En straks als je weer bent afgevallen, dan….?

Als je continue in dromen verzonken bent dan vliegt het leven aan je voorbij. Waarom? Omdat je niet nu leeft. En nu is waar het leven zich afspeelt en JA, nu hebt je overgewicht.

De toekomst en het verleden bestaan alleen in je hoofd. Het zijn herinneringen en projecties die niet bestaan. Het enige wat waar is, is dat wat er nu is.

8.   De schoonheid in lelijkheid missen

Alles heeft zijn schoonheid, als je dat bereid bent te zien. Wat we mooi vinden moet aan specifieke eisen voldoen. Maar je kunt deze criteria oprekken. Broekmaat 36 hoeft echt niet voor iedereen!. Wees realistisch.

9.   Gebeurtenissen constant veroordelen

Een oordeel verkrampt alles en iedereen. Hoe sterker jij jezelf veroordeelt, des te kleiner je jezelf maakt.

Accepteer jezelf, accepteer de mensen om je heen, accepteer de gebeurtenissen in je leven. Je hebt gewoonweg niet in de hand wat jouw overkomt. Wel hoe je ermee omgaat.

10.                     Emoties niet willen voelen

Je moet sterk zijn. Mag niet huilen. Je moet doorgaan. Voor je man/vrouw, je kind, je ouders. Waarom? Sta stil bij hoe je, je voelt. Als je verdriet erkent, huil je echt niet de hele dag. Het korte moment dat het wel gebeurt, lucht enorm op. Dat is beter dan avonds doodmoe op de bank ploffen met een reep chocola omdat je het verdient hebt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

No Comments

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in en ontvang GRATIS mijn ebook met 4 onmisbare inzichten over afvallen en gezond eten.

Regelmatig ontvang je mijn nieuwsbrief met inspirerende verhalen en speciale aanbiedingen.

Spijswijzer zal jouw e-mail adres nooit delen. Je kan je makkelijk afmelden.