Klanten over Spijswijzer

Maria pakt het emotie-eten aan

Maria stopte met diëten en ging aan de slag met de grondoorzaak. Eetbuien zijn ingeruild voor leuke dingen doen! Ondertussen 10 lichter! Bekijk de video voor haar verhaal.

René van der Wal over zijn ervaring 

Ik zat vast in allerlei strakke regels als het om eten ging. Ik wilde niet alleen afvallen ik wilde wel eens voorgoed afrekenen met alle diëten in mijn leven. Rust in mijn hoofd, geen schuldgevoel meer en geen calorieën tellen.

 

De gesprekken met Judith hebben me doen inzien dat ik at zonder gevoel maar alleen met mijn hoofd volgens strakke regels die ik maar niet los kon laten. Ze bracht mijn snoepbuien te sprake en gaf mij geruststelling dat dit veel vaker voorkomt. Dat ik geen uitzondering ben! Ze heeft met laten ervaren dat niemand zich aan zulke strakke regels kan houden en dat een snoepbui dan heel begrijpelijk is. Ze heeft me uitgedaagd mijn strakke regels los te laten en dat vond ik heel moeilijk!

 

Ik merkte dat ik al zolang in mijn alles of niets stramien zat dat ik eerst helemaal niet meer wist wat ik moest gaan eten. Door continue een beroep te doen op mijn gezonde verstand kwam ik daar altijd zelf weer uit. Ook zag ik dat ik helemaal geen kilo’s groeide van 1 taartje. Ik groeide wel van mijn snoepbuien.

 

Ondanks dat het niet snel gaat en ik nog wel eens terugval kan ik het gelijk weer oppakken. Voor mij geen dieet meer. Resultaat: 4 kg kwijt. Maar het gekke is dat dit helemaal niet meer zo belangrijk is. Belangrijker is dat ik rust heb in mijn hoofd.

Schrijf je in en ontvang GRATIS mijn ebook met 4 onmisbare inzichten over afvallen en gezond eten.

Regelmatig ontvang je mijn nieuwsbrief met inspirerende verhalen en speciale aanbiedingen.

Spijswijzer zal jouw e-mail adres nooit delen. Je kan je makkelijk afmelden.