Vandaag in de hoofdrol: Zwar­te­bo­nen­chi­li met kip

Vandaag in de hoofdrol: Zwar­te­bo­nen­chi­li met kip

Vandaag in de hoofdrol: Zwar­te­bo­nen­chi­li met kip

Zwartebonenchili met kip

Ingrediënten:
  • 300 g zilvervliesrijst (pak 400 g)
  • 2 el zonnebloemolie
  • 300 g kipfilet, in blokjes
  • 1 prei, gewassen en in ringen
  • 1 tl gemalen komijn (djinten)
  • 2 blikken gepelde tomaten (a 400 g)
  • 1 blik zwarte bonen in chilisaus (400 g)
  • 1 blik mais (300 g), uitgelekt
Bereiding:

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan. Bak de kipfilet in 3 min. rondom aan. Voeg de prei toe en bak 2 min.

Voeg de komijn en tomaat toe. Druk de tomaten met de achterkant van een houten lepel plat. Stoof de kip met de deksel op de pan in 10 min. gaar. Schep regelmatig om.

Voeg de bonen en mais toe en warm nog 5 min. mee. Breng op smaak met peper en zout. Serveer met de rijst.

Eet smakelijk!

 

 

No Comments

Post a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in en ontvang GRATIS mijn ebook met 4 onmisbare inzichten over afvallen en gezond eten.

Regelmatig ontvang je mijn nieuwsbrief met inspirerende verhalen en speciale aanbiedingen.

Spijswijzer zal jouw e-mail adres nooit delen. Je kan je makkelijk afmelden.