Vandaag in de hoofdrol: Winterse ovenschotel met rijst
Vandaag in de hoofdrol: Winterse ovenschotel met rijst
Op de valreep van de winter. De vrieskou is het land uit maar dit winterse gerecht kan ook bij een wat warmere dag. Een bijzonder gerecht vanwege de eiwitten die je erdoor spatel maar zeker het proberen waard.
Ingrediënten (voor 2 personen):
- 175 gram zilvervliesrijst
- 400 gram prei
- 150 gram grot- of kastanjechampignons
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 1 teentje knoflook
- Tijm
- 3 eieren
- 2 theelepels geraspte citroenschil
- 150 gram halfvolle kwark
Bereiding:
Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Warm de oven voor op 175° C. Maak de prei schoon en snijd de groente in ringen. Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren. Roerbak de prei kort in de margarine. Pers het teentje knoflook er boven uit. Roerbak de champignons kort mee. Neem de pan van het vuur en maak het mengsel op smaak met peper, een beetje zout en tijm. Splits de eieren en klop de eiwitten stijf. Roer de eidooiers met de geraspte citroenschil door de kwark. Meng de prei met champignons en het kwarkmengsel door de rijst. Spatel er de eiwitten door. Schep dit in een ovenvaste schaal. Laat het gerecht in de oven in 30 minuten heet worden en bruin kleuren.
Eet smakelijk!
No Comments