Vandaag in de hoofdrol Rodekool

Vandaag in de hoofdrol Rodekool

Vandaag in de hoofdrol…Rodekool

Herfstweer dus tijd voor Rodekool.

Wist je dat:

  • rodekool een van de oudste koolsoorten is.
  • rodekool een hoog gehalte aan vitamine C bevat en thiocyanaat wat een antibiotische werking heeft.

Rodekool is niet alleen gezond het behoord gewoon tot de traditionele wintergroentes. Er zijn verschillende manieren om rode kool klaar te maken. Gewoon op zijn Hollands is natuurlijk hartstikke lekker maar misschien ook leuk om eens wat anders te proberen.

“Kimchi” van rode kool

Wat heb je nodig:

  • Halve rode kool
  • 2 Garnalenbouillon blokjes
  • 0,5 dl Rijstewijn azijn
  • 0,2 dl sojasaus
  • 0,5 eetlepel cayenne peper
  • 1 dl chilisaus
  • 2 eetlepels vissaus
  • 2 teentjes knoflook (fijngesneden)

Snijd de rodekool zo fijn mogelijk in lange repen. Doe alle overige grondstoffen in de pan en breng dit aan de kook. Doe hier de rode kool op en laat dit 4 tot 5 minuten doorkoken. ( de rode kool moet een beetje een beet houden)

Doe de rode kool nu in een weckpot en laat dit afkoelen.

Laat het minimaal 2 dagen staan zodat de smaken goed zijn doorgetrokken.

Heerlijk op je boterham, als bijgerecht bij oosters eten of op geroosterd varkensvlees.

Ben benieuwd naar jou recept voor rodekool. Laat een reactie achter op mijn website!

No Comments

Post a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in en ontvang GRATIS mijn ebook met 4 onmisbare inzichten over afvallen en gezond eten.

Regelmatig ontvang je mijn nieuwsbrief met inspirerende verhalen en speciale aanbiedingen.

Spijswijzer zal jouw e-mail adres nooit delen. Je kan je makkelijk afmelden.