Vandaag in de hoofdrol: Quinoa

Vandaag in de hoofdrol: Quinoa

Vandaag in de hoofdrol: Quinoa

Quinoa is geen graansoort, maar de korrels lijken op graankorrels en worden ook op die manier gebruikt.

Ouinoa is rijk aan eiwitten, vitamine B2 en E en mineralen als ijzer, kopen en magnesium. Quinoa is glutenvrij dus geschikt voor mensen met coeliakie (glutenintollerantie).

In Nederland wordt Quinoa gebruikt als vervanger van rijst of couscous. In de Andes wordt het gegeten bij aardappelmaaltijden.

Laat je dus eens verassen door Quinoa….. hieronder het recept (vegetarisch)

 Quinoa met gegrilde aubergine rolletjes.

 Ingrediënten:

  • 300 g quinoa
  •  Zout
  • 6 gedroogte abrikozen
  • 4 el macadamianoten
  • 1 doosje tuinkers
  • 2 aubergines
  • versgemalen peper
  • kokosolie
  • 2 rode paprika’s
  • 250 g zachte geitenkaas
  • 1 bosje verse munt
  • 2 el olijfolie extra vergine
  • 1 limoen

Extra nodig:

  • cocktailprikkers

Bereidingswijze:

Quinoa en abrikozen

  • Breng de quinoa in een pan met 320 ml water en een snufje zout aan de kook.
  • Snijd de abrikozen in stukjes.
  • Wikkel de macademianoten in een theedoek en sla ze kapot met een pan of deegroller.
  • Kook de quinoa met de abrikozen en macademianoten in circa 15 minuten gaar.

Gegrilde auberginerolletjes

  • Knip de tuinkers af.
  • Snijd de aubergines in de lengte doormidden en schaaf ze met een kaasschaaf in dunne plakken. Bestrooi de plakken met een beetje zout en peper.
  • Verwarm een grillpan en vet hem in met een dun laagje kokosolie.
  • Grill de plakken aubergine in circa 2 minuten om en om bruin. Leg de plakken die klaar zijn op een bord.
  • Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in dunne repen.
  • Leg de plakken aubergine naast elkaar op het aanrecht. Schep aan het begin van de plak 1 theelepel geitenkaas. Leg daarop een reepje paprika en wat tuinkers.
  • Rol de plak aubergine op tot een rolletje en steek er een cocktailprikker door. Herhaal dit tot alle plakken aubergine op zijn.

Quinoa

  • Pluk en snijd de munt fijn.
  • Schep de quinoa in een ruime kom en meng de munt en vergine olijfolie door.
  • Halveer de limoen en pers het sap uit boven de kom.
  • Breng op smaak met zout en peper.

 

No Comments

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in en ontvang GRATIS mijn ebook met 4 onmisbare inzichten over afvallen en gezond eten.

Regelmatig ontvang je mijn nieuwsbrief met inspirerende verhalen en speciale aanbiedingen.

Spijswijzer zal jouw e-mail adres nooit delen. Je kan je makkelijk afmelden.