Vandaag in de hoofdrol: Pesto van winterpostelein

Vandaag in de hoofdrol: Pesto van winterpostelein

Vandaag in de hoofdrol: Pesto van winterpostelein
Ingrediënten:
  • 100 g winterpostelein
  • 50 g walnoten of hazelnoten
  • ½ teen knoflook
  • 1 tl grof zeezout
  • 100 ml lekkere olijfolie
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas
  • versgemalen peper
  • beetje (wal)notenolie
Bereiding:

Was de postelein en dep droog. Rooster de noten. Vijzel noten, knoflook en zout in een grote vijzel tot een fijnkorrelige pasta. Voeg de olijfolie druppelsgewijs toe. Maal de winterpostelein fijn met de staafmixer en meng de puree door de notenpasta. Meng als laatste de geraspte kaas erdoor en breng op smaak met peper. Proef. Voeg evt wat (wal)notenolie toe om de smaak steviger te maken.

Lekker op crostini, als dikke saus bij gegrild vlees of vis, of door de pasta.

Eet Smakelijk!

No Comments

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in en ontvang GRATIS mijn ebook met 4 onmisbare inzichten over afvallen en gezond eten.

Regelmatig ontvang je mijn nieuwsbrief met inspirerende verhalen en speciale aanbiedingen.

Spijswijzer zal jouw e-mail adres nooit delen. Je kan je makkelijk afmelden.