Vandaag in de hoofdrol: Pesto van winterpostelein
Vandaag in de hoofdrol: Pesto van winterpostelein
Ingrediënten:
- 100 g winterpostelein
- 50 g walnoten of hazelnoten
- ½ teen knoflook
- 1 tl grof zeezout
- 100 ml lekkere olijfolie
- 50 g geraspte Parmezaanse kaas
- versgemalen peper
- beetje (wal)notenolie
Bereiding:
Was de postelein en dep droog. Rooster de noten. Vijzel noten, knoflook en zout in een grote vijzel tot een fijnkorrelige pasta. Voeg de olijfolie druppelsgewijs toe. Maal de winterpostelein fijn met de staafmixer en meng de puree door de notenpasta. Meng als laatste de geraspte kaas erdoor en breng op smaak met peper. Proef. Voeg evt wat (wal)notenolie toe om de smaak steviger te maken.
Lekker op crostini, als dikke saus bij gegrild vlees of vis, of door de pasta.
Eet Smakelijk!
No Comments