Deze week in de hoofdrol: no knead bread

Deze week in de hoofdrol: no knead bread

20121124-131900.jpg

Deze week in de hoofdrol: no knead bread

No knead bread, er is al heel veel over geschreven onder andere door de New York times! In New York is er zelfs een bakker die alleen deze broden maakt. Zeer populair daar. De creuset pan (gietijzer braadpan)  die je er voor nodig hebt noemen de New Yorkers  een Dutch pan (terwijl hij uit Frankrijk komt).

Dit weekend heb ik het ook gemaakt. Het resultaat is verbluffend, het brood heeft veel smaak, is heerlijk mals en luchtig met een super krokante korst. Het is verrassend simpel te maken (de naam zegt het al). Het enige wat je nodig hebt is bloem, water, gist, zout en veel tijd en geduld. Misschien heb je rond de kerstdagen de tijd, dan wil ik je dit recept echt aanraden want geloof me je steelt de show. Iedereen zal verrast zijn dat je dit brood zelf hebt gemaakt.

Hierbij mijn recept:

Ingrediënten:

  • 350 gram tarwebloem
  • 100 gram tarwemeel
  • 345 gram water
  • 10 gram zout
  • 20 gram rietsuiker
  • 1,5 gram instant gist

Exra nodig:

Creuset pan (gietijzeren braadpan)

Bereidingswijze:

Weeg alle ingrediënten af en meng alles door elkaar in een grote mengkom.

Dek het deeg af met een natte schone theedoek of met plastic folie.

Laat dit nu minimaal 14 uur staan op kamertemperatuur.

Het deeg is nu ontzettend gerezen en erg zacht.

Bestrooi de werkbank met bloem en leg hier het deeg op.

Vouw de vier punten nu naar elkaar toe en laat dit nu opnieuw 2 uur rijzen met de sluiting naar beneden. Verwarm de oven voor op 230 graden en doe de creuset pan hier een half uur van te voren in. Zodat dat deze goed heet is. Pak nu het deeg op en doe het in de pan.

Doe het deksel op de pan en bak het brood nu voor 30 minuten af.

Haal na 30 minuten het deksel van de pan en bak het brood nu nog 15 minuten zonder deksel zodat er een mooie korst kan ontstaan. Haal na 15 minuten het brood uit de pan en laat dit op een rooster afkoelen.

En dan smullen maar!

No Comments

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in en ontvang GRATIS mijn ebook met 4 onmisbare inzichten over afvallen en gezond eten.

Regelmatig ontvang je mijn nieuwsbrief met inspirerende verhalen en speciale aanbiedingen.

Spijswijzer zal jouw e-mail adres nooit delen. Je kan je makkelijk afmelden.