Vandaag in de hoofdrol: Eigen gemaakte cruesli
Vandaag in de hoofdrol: Eigen gemaakte cruesli
Niet denken..ahhh dat is moeilijk. Dat is het namelijk helemaal niet, zo gedaan. En waarom gezond. Nou het is goed om ook met je ontbijt af te wisselen. Hoe meer variatie, hoe beter je voedingstoestand. Goed, er is natuurlijk een discussie over muesli (zonder suiker) en cruesli (met suiker). Mijn mening is: als je het zelf maakt weet je in ieder geval precies wat erin zit. En het is wetenschappelijk bewezen dat je, je minder vol eet als je het zelf hebt bereid. Ziezo.
Ingrediënten (voor een volle pot):
- 250 g havermout
- 2 eetlepels honing
- 2 eetlepels suiker
- 2 eetlepels water
- 100 g noten
- 50 g gedroogde vruchten (krenten, rozijnen, gedroogde abrikozen, tutti frutti)
Bereiding:
Neem een kleine steelpan en doe daarin de suiker, honing en water. Hiervan ga je karamel maken dus het vuur mag hoog maar let wel op: niet bij weg lopen!
Als de suiker gesmolten is en alles begint te kleuren is je karamel klaar en haal je de pan van het vuur.
Voeg de havermout toe en meng dit goed.
Verdeel het mengsel uit op een bakplaat met bakpapier en zet het in de oven op 170 graden voor 25 minuten.
De laatste 10 minuten rooster je de noten ook even mee in de oven.
Vervolgens meng je de gedroogde vruchten er doorheen en zet je het geheel voor 5 minuten weer terug in de oven. Kleinere vruchten hoef je niet in stukjes te snijden, als je grotere vruchten gebruik uiteraard wel.
Leuk om te bewaren in een ouderwetse weckpot.
Klaar en eet samelijk!
No Comments