Vandaag in de hoofdrol: Chinese kool salade met pittige pinda’s
Vandaag in de hoofdrol: Chinese kool salade met pittige pinda’s
Ingrediënten:
- 300 gram dun gesneden Chinese kool
- 50 gram dun gesneden Rode kool
- 4 kleine uien
- 1 medium wortel
- 30 gram grof gehakte pinda’s
- 1/2 eetlepel sesamolie
- 3 eetlepels rijstewijnazijn
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 eetlepel vers gesneden gember
- 1/2 theelepel gedroogde rode peper flakes
- 2 eetlepels suiker
Bereiding:
Doe de sesamolie, rijstewijn azijn, soja saus en suiker in een kleine kom. Meng dit tot de suiker is opgelost. Voeg dan de gember en de gedroogde peper toe. Dit is de dressing.
Doe alle gesneden groenten en de pinda’s in een grote slakom en voeg de dressing toe. Schud een paar keer om zodat de dressing goed verdeeld over de groenten. Gelijk serveren.
Eet smakelijk!
No Comments