Vandaag in de hoofdrol: Andijvie met ketjap, rode peper en taugé

Vandaag in de hoofdrol: Andijvie met ketjap, rode peper en taugé

Vandaag in de hoofdrol: Andijvie met ketjap, rode peper en taugé

 

Bij de Albert Heijn heb ik een leuk boekje gekocht. Gek op groente  & fruit. Geschreven door de makers van de Allerhande. Gelijk voorin staat een heel handig overzicht van welke groente en fruitsoorten wanneer in het seizoen zijn. Verder staan er in het boekje originele recepten voor groente en fruit. Het recept van vandaag sprong er gelijk uit. Ik maak namelijk nooit wat anders van andijvie dan stamppot!

Ingrediënten (voor 4 personen):
  • 1 krop andijvie
  • 1 teen knoflook
  • 1 rode peper
  • 3 el zonnebloemolie
  • 2 el ketjap manis
  • 125 g taugé
Bereiding:

Snijd de harde onderkant van de krop andijvie. Scheur het blad in grove stukken. Snijd de knoflook in plakjes. Snijd het steeltje van de rode peper en halveer deze in de lengte. Verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper in reepjes. Tip van mij tussendoor: wrijf nu niet in je ogen, geloof me je krijgt spijt. Verhit 3 el zonnebloemolie in een wok en bak de knoflook en rode peper 1 minuut. Let op, dit verbrand snel dus er bij blijven. Voeg de andijvie in delen toe en roebak in 3 minuten beetgaar. Breng op smaak met 2 el ketjap manis en peper en zout. Schep er 125  gram taugé door en serveer direct.

Lekker met rijst en vis!

 

No Comments

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in en ontvang GRATIS mijn ebook met 4 onmisbare inzichten over afvallen en gezond eten.

Regelmatig ontvang je mijn nieuwsbrief met inspirerende verhalen en speciale aanbiedingen.

Spijswijzer zal jouw e-mail adres nooit delen. Je kan je makkelijk afmelden.