Doe eens lief!

De weg naar compassievol omgaan met je overgewicht.

Er wordt wel eens gezegd dat we onze eigen grootste vijand zijn. Omdat we altijd wel iets op – of aan te merken hebben op onszelf. Op onze prestaties. Op hoe we eruit zien.

Herken je dat? Vooral die laatste zin: op hoe we eruit zien. Ons gewicht is vaak het startpunt van veel verdriet. Omdat we niet ‘slank’ genoeg zijn, worstelen we met afvallen diëten, weer aankomen, emotie-eten en eetbuiten.

In mijn praktijk merk ik dagelijks hoe weinig waardering er is voor je lijf, jezelf, je (eet)problemen en je pogingen daarmee om te gaan. Vaak denken we door nog harder te gaan werken (en absoluut geen medelijden met jezelf te hebben) dat we het probleem kunnen oplossen en alsnog dat lijf te krijgen wat wel voldoet aan de norm. Met alle gevolgen van dien. Want overgewicht is je eigen schuld toch?

Hoogste tijd dus dat je met compassie en mededogen naar jezelf leert kijken en accepteert dat jij, zoals iedereen in deze wereld, mooie en en minder mooie kanten hebt. Dat die bij jou horen en je tot een compleet en interessant mens maken.

Acceptatie van jezelf betekend niet dat je niet meer voor jezelf hoeft te zorgen en je dus mag eten wat je wil. De uitnodiging is om de actie’s die je dagelijk doet voor jezelf en je gezondheid niet te laten komen uit discipline, wilskracht en strengheid maar uit de zachte, vriendelijke en soepele kracht van zelfzorg.

Doe eens lief is een programma van 4 avonden waarin je leert vanuit vriendelijkheid op jezelf te reageren, je menselijkheid te accepteren en je zelfwaardering te laten groeien door beter voor jezelf te zorgen.

Dag 1

Gaan we aan de slag met het thema vriendelijkheid. Je krijgt er een nieuwe beste vriend(in) bij. En leg ik uit hoe de methode van zelfwaardering werkt.

Dag 2

Nemen we de menselijkheid van overgewicht onder de loep en evalueren we de methode van zelfwaardering en breiden die uit.

Dag 3

Gaan we in op het verschil tussen zelfvertrouwen en zelfwaardering en evalueren we wederom de methode van zelfwaardering.

Dag 4

Sluiten we af met de methode van zelfwaardering en hoe je die verder gaat toepassen na dit programma en leert vertrouwen op jezelf.

Waar en hoe laat?

Fonteinland 11, 8913 CZ Leeuwarden. Start om 19.30 uur.

Wanneer?

Donderdag 30 september, 14 oktober, 28 oktober en 4 november.

Opgeven kan via: judith@spijswijzer.nl

Schrijf je in en ontvang GRATIS mijn ebook met 4 onmisbare inzichten over afvallen en gezond eten.

Regelmatig ontvang je mijn nieuwsbrief met inspirerende verhalen en speciale aanbiedingen.

Spijswijzer zal jouw e-mail adres nooit delen. Je kan je makkelijk afmelden.