Deze week in de hoofdrol: Knapperige noedelsalade

Deze week in de hoofdrol: Knapperige noedelsalade

Deze week in de hoofdrol: Knapperige noedelsalade

Omdat je echt niet alleen maar winterkost hoeft te eten. Even wat licht verteerbaars tussendoor!

 Ingrediënten
  • 400 g sperziebonen
  • 125 g taugé
  • 300 g noedels
  • rijstolie
  • 375 g tofu
  • 170 g cashewnoten
  • 1 el honing
  • 3 el sojasaus
  • 1 bosje bosuitjes
  • 1 rode paprika
  • 1 sinaasappel
  • 0.5 bosje koriander
 Dressing
  • 1 sinaasappel
  • 2 el honing
  • 3 el sesamolie

 

Bereiding:

Groente en noedels koken

  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Verwijder de uiteindes en halveer de sperziebonen. Kook de sperziebonen in circa 5 minuten beetgaar. Kook de taugé het laatste minuutje mee met de sperziebonen. Giet af.
  • Kook de noedels gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Spoel koud.

Cashewnoten en tofu bakken

  • Snijd de tofu in blokjes. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de tofu in circa 5 minuten goudbruin. Breng de tofu op smaak met de sojasaus.
  • Rooster de cashewnoten circa 3 minuten in een droge pan.
  • Voeg 1 eetlepel honing toe aan de cashewnoten en hussel de cashewnoten circa 1 minuut rond.

Zoetfrisse noedelsalade

  • Halveer 1 sinaasappel en knijp uit boven een grote kom.
  • Roer de honing en de sesamolie door het sinaasappelsap en breng op smaak met een beetje zout en peper.
  • Snijd de bosuitjes in ringen.
  • Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in repen.
  • Verwijder de schil van 1 sinaasappel en maak de partjes los.
  • Meng in de noedels, cashewnoten, sperziebonen, tofu, bosui, paprika’s, taugé, partjes sinaasappel en de cashewnoten door de dressing in de kom.
  • Pluk en hak de koriander en strooi over de salade.
No Comments

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in en ontvang GRATIS mijn ebook met 4 onmisbare inzichten over afvallen en gezond eten.

Regelmatig ontvang je mijn nieuwsbrief met inspirerende verhalen en speciale aanbiedingen.

Spijswijzer zal jouw e-mail adres nooit delen. Je kan je makkelijk afmelden.