Deze week in de hoofdrol: Knapperige noedelsalade
Deze week in de hoofdrol: Knapperige noedelsalade
Omdat je echt niet alleen maar winterkost hoeft te eten. Even wat licht verteerbaars tussendoor!
Ingrediënten
- 400 g sperziebonen
- 125 g taugé
- 300 g noedels
- rijstolie
- 375 g tofu
- 170 g cashewnoten
- 1 el honing
- 3 el sojasaus
- 1 bosje bosuitjes
- 1 rode paprika
- 1 sinaasappel
- 0.5 bosje koriander
Dressing
- 1 sinaasappel
- 2 el honing
- 3 el sesamolie
Bereiding:
Groente en noedels koken
- Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
- Verwijder de uiteindes en halveer de sperziebonen. Kook de sperziebonen in circa 5 minuten beetgaar. Kook de taugé het laatste minuutje mee met de sperziebonen. Giet af.
- Kook de noedels gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Spoel koud.
Cashewnoten en tofu bakken
- Snijd de tofu in blokjes. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de tofu in circa 5 minuten goudbruin. Breng de tofu op smaak met de sojasaus.
- Rooster de cashewnoten circa 3 minuten in een droge pan.
- Voeg 1 eetlepel honing toe aan de cashewnoten en hussel de cashewnoten circa 1 minuut rond.
Zoetfrisse noedelsalade
- Halveer 1 sinaasappel en knijp uit boven een grote kom.
- Roer de honing en de sesamolie door het sinaasappelsap en breng op smaak met een beetje zout en peper.
- Snijd de bosuitjes in ringen.
- Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in repen.
- Verwijder de schil van 1 sinaasappel en maak de partjes los.
- Meng in de noedels, cashewnoten, sperziebonen, tofu, bosui, paprika’s, taugé, partjes sinaasappel en de cashewnoten door de dressing in de kom.
- Pluk en hak de koriander en strooi over de salade.
No Comments