Deze week in de hoofdrol: Jamie Olivier

Deze week in de hoofdrol: Jamie Olivier

goudgele kip gesmoorde groenten & aardappelgratin
Deze week in de hoofdrol: Jamie Olivier

Moet toch wel eerlijk toegeven dat ik vaak naar zijn programma’s kijk. Gewoon voor inspiratie! Tegenwoordig helemaal makkelijk met 24kitchen als digitale zender. Hij kookt echt heerlijke gerechten en de manier waarop hij het doet, maakt dat je gewoon alleen nog maar vers wil eten. Eten koken hoeft echt niet veel tijd te kosten! Dit is een van zijn 15 minute meals. Lukt mij niet in 15 minuten maar in een half uur zit je toch echt aan tafel. Eet smakelijk maar weer!

Ingrediënten

Gratin

  • 800 g aardappelen
  • 3 uien
  • olijfolie
  • 1 blokje kippenbouillon
  • ½ bosje verse salie
  • 1 dl single cream of slagroom
  • 30 g Parmezaanse kaas

Kip

  • 4 kipfilets van 120 g elk, zonder vel
  • een paar takjes verse rozemarijn
  • 2 plakken gerookte doorregen
  • bacon of gerookt ontbijtspek
  • Groenten
  • 200 g jonge prei
  • 200 g jonge bladspinazie
  • 200 g diepvriesdoperwten

Bereidingswijze

Snijd de aardappelen in de keukenmachine, doe de schijfjes in de middelgrote pan, giet er voldoende kokend water bij om ze onder te zetten en leg er de deksel op (je kan ook kant- en klare aardappelschijfje nemen).

Pel de uien, snijd ze in plakjes, doe ze met 2 eetlepels olie in de braadslede, verkruimel er het bouillonblokje over en strooi er een snuf peper en zout op.

Snipper er de salie bij, roer regelmatig, en giet er als het begint aan te koeken een scheutje water bij.

Leg de kipfilets op een groot stuk bakpapier, hussel ze met peper en zout en de naaldjes rozemarijn door elkaar, vouw het papier over de filets heen en sla ze plat met een deegroller tot een dikte van 1,5 cm. Leg ze met 1 eetlepel olie in de koekenpan, keer ze na 3 tot 4 minuten om en bak ze goudbruin en gaar. Laat de aardappelschijfjes in een vergiet uitlekken, doe ze bij de uien, roer ze goed door elkaar en spreid ze in een egale laag uit. Giet er de room bij, rasp er de Parmezaanse kaas over en zet de gratin boven in de oven onder de hete grill

Snijd de prei  in de lengte doormidden, spoel ze onder de koude kraan af en snijd ze in dunne plakjes. Doe ze met 1 eetlepel olie in de lege pan op hoog vuur en roer regelmatig. Snijd de bacon in fijne blokjes, doe ze in de koekenpan en schep ze regelmatig om.  Roer de spinazie en de erwten door de prei, schep ze als de blaadjes spinazie geslonken en de erwten zacht zijn op een plank of bord en leg er de kip en bacon op. Serveer de gratin erbij.

No Comments

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in en ontvang GRATIS mijn ebook met 4 onmisbare inzichten over afvallen en gezond eten.

Regelmatig ontvang je mijn nieuwsbrief met inspirerende verhalen en speciale aanbiedingen.

Spijswijzer zal jouw e-mail adres nooit delen. Je kan je makkelijk afmelden.