Deze week in de hoofdrol: Gerookte zalm met avocado salsa

Deze week in de hoofdrol: Gerookte zalm met avocado salsa

Deze week in de hoofdrol: Gerookte zalm met avocado salsa

 Allereerst de beste wensen voor het nieuwe jaar. Nog goede voornemens? Ik geef jullie alvast deze supergezonde salade, heerlijk als lunch voor als je iets meer weer dan een saaie boterham.  En……er volgt meer want ik heb 10 gezonde recepten bedacht om het nieuwe jaar mee in te luiden! Wil je de andere 9 ook? Blijf me dan volgen! Elke dag een nieuw recept.

 Ingrediënten:
  • 2 limoenen
  •  1 rijpe avocado, nog wel stevig
  • 3 el crème fraîche
  • mespuntje gemalen komijn
  • gemalen chili peper (molentje)
  • 200 g gerookte zalm
  • 3 el verse basilicum, in stukjes gescheurd
  • 1 1/2 el olijfolie met citroenaroma
 Bereiding:

Boen 1 limoen goed schoon en rasp de groene schil er dun af. Pers deze limoen uit. Snijd de andere limoen in dunne partjes. Halveer de avocado, schep het vruchtvlees uit de schil en snijd het in heel kleine blokjes.

Meng in een kom de crème fraîche met komijn en naar smaak geraspte limoenschil, limoensap, zout en chilipeper. Schep de stukjes avocado er luchtig door. Bewaar de salsa eventueel tot gebruik op een koele plaats.

Spreid de plakken zalm op 4 grote borden uit. Schep in het midden een flinke lepel van de salsa. Strooi het basilicum erover en druppel de olijfolie over de borden. Garneer met partjes limoen. Lekker met warm geroosterd brood.

Eet smakelijk!

No Comments

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in en ontvang GRATIS mijn ebook met 4 onmisbare inzichten over afvallen en gezond eten.

Regelmatig ontvang je mijn nieuwsbrief met inspirerende verhalen en speciale aanbiedingen.

Spijswijzer zal jouw e-mail adres nooit delen. Je kan je makkelijk afmelden.