Vandaag in de hoofdrol: Stamppot andijvie met gerookte forel en kabeljauw

Vandaag in de hoofdrol: Stamppot andijvie met gerookte forel en kabeljauw

Vandaag in de hoofdrol: Stamppot andijvie met gerookte forel en kabeljauw
Ingrediënten:
  • 1 kg kruimige aardappels
  • 1 teentje knoflook
  • 500 g andijvie
  • 100 ml magere melk
  • 100 g gerookte forel
  • 4 stuks kabeljauw a ca 70 g per stuk
  • 8 plakken serranoham
  • 2 trostomaten
  • 4 blaadjes basilicum
  • zonnebloemolie
  • 125 ml crème fraîche
  • 1 el grove mosterd
  • zout
  • versgemalen peper
Bereiding:

Schil de aardappels en snijd ze in vieren. Kook de aardappels in circa 20 minuten gaar. Pel de knoflook, druk licht plat en voeg toe aan de aardappelen. Afgieten, de teen knoflook eruit halen, droog stomen en pureren.

Verwijder de onderkant van de andijvie, snijd in dunne reepjes.Was de andijvie en laat goed uitlekken. Roer de andijvie door de gepureerde aardappels. Verwarm de melk en voeg toe aan de stamppot (eventueel een klontje boter toevoegen voor de smaak) Spatel als laatste de forel erdoor.Breng de stamppot op smaak met peper.

Leg per stukje kabeljauw twee plakken serranoham uit, om zo de kabeljauw in op te kunnen rollen. Snijd iedere tomaat in twee grote plakken en verwijder de zaadlijst. Leg de plakken tomaat op de kabeljauw. Strooi een beetje zout over het plakje tomaat.Leg er een blaadje basilicum op. Rol de serranoham om alle ingrediënten heen. Smelt wat olie in een pan en bak de kabeljauw in circa 8 minuten gaar. Schep uit de pan en houdt de kabeljauw even warm. Roer de crème fraiche, mosterd en een beetje water door het bakvocht.

Eet smakelijk!

 

No Comments

Post a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in en ontvang GRATIS mijn ebook met 4 onmisbare inzichten over afvallen en gezond eten.

Regelmatig ontvang je mijn nieuwsbrief met inspirerende verhalen en speciale aanbiedingen.

Spijswijzer zal jouw e-mail adres nooit delen. Je kan je makkelijk afmelden.