Vandaag in de hoofdrol: Witlof gegratineerd met geitenkaas
Vandaag in de hoofdrol: Witlof gegratineerd met geitenkaas
Witlof behoort, samen met roodlof en andijvie, tot de familie van de cichoreiachtige. Van oorsprong is hij bitter maar de witlof soorten van tegenwoordig zijn minder bitter dan die van vroeger. De witte kleur ontstaat door de wortel van de witlofplant in het donker te laten uitlopen.
Ingrediënten (voor 2 personen):
- 2 stronken witlof
- 2 el olijfolie
- 75 g zachte geitenkaas
- 2 el fijngesneden bieslook
- Peper en zout
Bereiding:
Zet de grill van de oven aan. Snij de onderkant van de witlof en snij het lof doormidden. Verwijder de harde kern. Verhit 2 el olijfolie in een hapjespan en bak de witlof in 8 minuten beetgaar. Keer halverwege om. Leg het lof in een ovenschaal en voeg naar smaak peper en zout toe. Verkruimel er geitenkaas over en zet 2 minuten onder de grill. Bestrooi met de bieslook.
Lekker met krieltjes en gebakken kipdrumstick.
Eet smakelijk!
No Comments