Vandaag in de hoofdrol: Tutti frutti polentacake met walnoten

Vandaag in de hoofdrol: Tutti frutti polentacake met walnoten

Vandaag in de hoofdrol: Tuttu frutti polentacake met walnoten

Ingrediënten:
  • 450 g tutti frutti (eko)
  • 125 g walnoten
  • 850 ml water
  • 400 g polenta (maïsgries)
  • 1 tl zout
  • 3 el extra vergine olijfolie
  • 60 g roomboter
  • 2 eieren
  • 4 el rietsuiker
  • 2 el venkelzaad
  • 250 g bloem
  • anti-aanbak cakeblik (26 cm Ø)
Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 °C en vet het cakeblik in met boter. Snij de tutti frutti in stukjes en hak de walnoten grof. Voeg de polenta en boter bij het water in een ruime pan en breng al roerend aan de kook. Het mengsel wordt heel dik en niet vloeibaar. Zet het vuur middel/laag, voeg zout en olie toe en blijf ca. 3 min. roeren. Neem de pan van het vuur. Blijf roeren tot de ergste hitte eraf is en roer de eieren erdoor. Voeg 100 g walnoten, tutti frutti, suiker en venkelzaad toe en roer stevig. Zeef de bloem erboven en meng het er goed doorheen. Schep het mengsel in het cakeblik, verdeel het en druk aan met natte handen. Bestrooi met de overige gehakte walnoten en druk ze er een beetje in. Bak de cake in ca. 40 min. gaar. Los de warme cake uit het blik.

Eet smakelijk!

No Comments

Post a Comment

Schrijf je in en ontvang GRATIS mijn ebook met 4 onmisbare inzichten over afvallen en gezond eten.

Regelmatig ontvang je mijn nieuwsbrief met inspirerende verhalen en speciale aanbiedingen.

Spijswijzer zal jouw e-mail adres nooit delen. Je kan je makkelijk afmelden.