Vandaag in de hoofdrol: Rodekool-wortelstamppot.

Vandaag in de hoofdrol: Rodekool-wortelstamppot.

Vandaag in de hoofdrol: Rodekool- wortelstamppot

Gewoon voor de stampvariatie.

Ingrediënten (voor 4 personen):
  • 1 kg aardappelen iets kruimig
  • 1/2 rodekool
  • 250 g winterpeen, geschild
  • 3 el olijfolie
  • 1 tl gemalen komijn (djinten)
  • 2 el rodewijnazijn
  • 1 schaal vegaballetjes (210 g)
  • 150 ml magere melk
  • 1 bakje selderij (40 g), fijngesneden
  • 100 g blanke rozijnen
Bereiding:

Schil de aardappelen en kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Giet af.Snijd ondertussen de rodekool in parten, verwijder de harde kern en snijd in reepjes. Rasp de peen grof.

Verhit 2 el olie in een wok en roerbak de kool, peen en komijn met 200 ml water 10 min. Voeg de azijn toe.Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de balletjes in 8 min. bruin.

Stamp de aardappelen fijn met de pureestamper. Verwarm de melk in een steelpan en voeg toe. Roer het kool-peenmengsel, de selderij en rozijnen erdoor en breng op smaak met peper en zout. Warm nog 2 min. door. Serveer met de balletjes.

Eet smakelijk!

No Comments

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in en ontvang GRATIS mijn ebook met 4 onmisbare inzichten over afvallen en gezond eten.

Regelmatig ontvang je mijn nieuwsbrief met inspirerende verhalen en speciale aanbiedingen.

Spijswijzer zal jouw e-mail adres nooit delen. Je kan je makkelijk afmelden.