Vandaag in de hoofdrol: Pasta met spinazieballetjes

Vandaag in de hoofdrol: Pasta met spinazieballetjes

Vandaag in de hoofdrol: Pasta met spinazieballetjes

Pasta met courgette en spinazieballetjes

Lijkt me nou echt een gerecht voor het weekend. Lekker koken. Niet te veel werk. Goed begin van het weekend!

Ingrediënten (voor 4 personen):
Pasta
  • 400 g rigatoni
  • 2 tenen knoflook, gepeld, fijngehakt
  • 1 rode peper, fijngehakt
  • 8 el olijfolie
  • 2 courgettes, fijngeraspt
  • 60 g Parmezaanse kaas, versgeraspt
Spinazieballetjes
  • 500 g spinazie, dikke stelen verwijderd
  • 2 eieren, losgeklopt
  • snuf versgeraspte nootmuskaat
  • 1 tl tot puree gewreven knoflook
  • 50 g Parmezaanse kaas, versgeraspt
  • 100 g vers wit broodkruim (van oud witbrood zonder korst)
  • olijfolie voor het bakken
Voorbereiding:

Blancheer voor de spinazieballetjes de spinazie in kokend water met een beetje zout 2 min. en giet af. Knijp de spinazie met je handen zo goed mogelijk uit (of druk uit in een zeef) en hak de blaadjes fijn.

Doe de spinazie in een kom en roer er de eieren, nootmuskaat, knoflook, parmezaan, broodkruim en zout en peper naar smaak door. Meng goed tot een samenhangend geheel. Voeg als het mengsel nog te nat is evt. nog 1 el broodkruim toe.

Giet zoveel olie in een koekenpan dat de bodem royaal bedekt is en verhit langzaam. Vorm met de hand walnootgrote balletjes van het spinaziemengsel. Bak ze in de olie aan alle kanten goudbruin. Houd de balletjes warm in de oven op de laagste stand.

Bereiding:

Kook de pasta in ruim kokend water met zout in 8-10 min. beetgaar. Giet de pasta af, maar bewaar een paar el kookvocht.

Bak voor de saus de knoflook en rode peper zachtjes 1 min. in de olie – laat de knoflook niet bruin worden. Voeg de courgette toe en bak zachtjes 3-4 min. tot de courgette gaar begint te worden.

Voeg de parmezaan toe, breng op smaak met zout en peper en meng goed door elkaar. Schep de saus door de uitgelekte pasta met het bewaarde kookvocht. Leg de spinazieballetjes erop en dien warm op.

Eet smakelijk!
No Comments

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in en ontvang GRATIS mijn ebook met 4 onmisbare inzichten over afvallen en gezond eten.

Regelmatig ontvang je mijn nieuwsbrief met inspirerende verhalen en speciale aanbiedingen.

Spijswijzer zal jouw e-mail adres nooit delen. Je kan je makkelijk afmelden.