Vandaag in de hoofdrol: Broccolisalade met noedels en vis.

Vandaag in de hoofdrol: Broccolisalade met noedels en vis.

Vandaag in de hoofdrol: Broccolisalade met noedels en vis.

 

Twee keer per week vis waarvan ten minste één keer vette vis. Dat is het advies van het voedingscentrum. Visvet is gezond omdat het beschermt tegen hart- envaatziekten. Toch is het niet een product wat elke week in het menu word opgenomen. Misschien omdat goede verse vis in Nederland niet goed verkrijgbaar is maar misschien ook omdat je niet weet wat je mee moet maken. Daarom een visrecept.

Ingrediënten (voor 4 personen):

Noedels en vis

  • 300 g noedels
  • rijstolie
  • 100 g bloem
  • 2 tl 5 spices poeder
  • 4 kabeljauwfilets à 100 g

Broccolisalade

  • 2 stronken broccoli
  • 1 rode peper
  • 1 limoen
  • 3 el gembersiroop
  • 2 el sesamolie

Bereiding:

Gaar de noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Meng in een kom de bloem met de Chinees 5 kruidenpoeder. Dep de vis droog met keukenpapier en wentel de filets één voor één door de bloem. Klop de overtollige bloem eraf. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de visjes om en om in circa 5 minuten krokant en gaar.

Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook de broccoliroosjes in circa 4 minuten beetgaar. Giet de broccoli af en spoel koud. Schep de broccoli terug in de pan. Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in stukjes fijn. Meng de peper, sap van de limoen, gembersiroop en de sesamolie door de broccoli.

Eet smakelijk!

No Comments

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in en ontvang GRATIS mijn ebook met 4 onmisbare inzichten over afvallen en gezond eten.

Regelmatig ontvang je mijn nieuwsbrief met inspirerende verhalen en speciale aanbiedingen.

Spijswijzer zal jouw e-mail adres nooit delen. Je kan je makkelijk afmelden.