Vandaag in de hoofdrol: Andijvie met ketjap, rode peper en taugé
Vandaag in de hoofdrol: Andijvie met ketjap, rode peper en taugé
Bij de Albert Heijn heb ik een leuk boekje gekocht. Gek op groente & fruit. Geschreven door de makers van de Allerhande. Gelijk voorin staat een heel handig overzicht van welke groente en fruitsoorten wanneer in het seizoen zijn. Verder staan er in het boekje originele recepten voor groente en fruit. Het recept van vandaag sprong er gelijk uit. Ik maak namelijk nooit wat anders van andijvie dan stamppot!
Ingrediënten (voor 4 personen):
- 1 krop andijvie
- 1 teen knoflook
- 1 rode peper
- 3 el zonnebloemolie
- 2 el ketjap manis
- 125 g taugé
Bereiding:
Snijd de harde onderkant van de krop andijvie. Scheur het blad in grove stukken. Snijd de knoflook in plakjes. Snijd het steeltje van de rode peper en halveer deze in de lengte. Verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper in reepjes. Tip van mij tussendoor: wrijf nu niet in je ogen, geloof me je krijgt spijt. Verhit 3 el zonnebloemolie in een wok en bak de knoflook en rode peper 1 minuut. Let op, dit verbrand snel dus er bij blijven. Voeg de andijvie in delen toe en roebak in 3 minuten beetgaar. Breng op smaak met 2 el ketjap manis en peper en zout. Schep er 125 gram taugé door en serveer direct.
Lekker met rijst en vis!
No Comments