Vandaag in de hoofdrol: Aardappelkoek.

Vandaag in de hoofdrol: Aardappelkoek.

Vandaag in de hoofdrol:Aardappelkoek

In een oud kookboek van mijn vriend heb ik een lekker recept gevonden met aardappel. Het boek dateerd uit 1939 en je verwacht dan oud Hollandse  kost maar verassend genoeg staan er leuke originele recepten in.Waaronder deze.

Ingredienten:
  • 500 g rauwe aardappelen
  • 50 g boter
  • 50 g geraspte Parmazaanse kaas
  • 3 eieren
  • Peper
  • Halve dl melk
Bereiding:

Schil de aardappelen en was ze, snij in dobbelsteentjes en bak deze in de koekenpan met boter en wat zout bruin. Klop de eieren met wat zout en peper, voeg hierbij de geraspte kaas en de melk. Doe het mengsel over de aardappelen in de koekenpan en laat de koek aan weerskanten bruin worden.

Eet smakelijk!

 

No Comments

Post a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in en ontvang GRATIS mijn ebook met 4 onmisbare inzichten over afvallen en gezond eten.

Regelmatig ontvang je mijn nieuwsbrief met inspirerende verhalen en speciale aanbiedingen.

Spijswijzer zal jouw e-mail adres nooit delen. Je kan je makkelijk afmelden.