Spijswijzermenu week 37
5 x mijn warme maaltijd
Maandag: Stamppot met groene groente, rucola en gevulde kipfilet
Ingrediënten:
- 4 middelgrote aardappelen (400 gram)
- 2 grote appels
- 2 kipfilet
- 2 plakje rauwe ham
- 4 gedroogde tomaatjes
- 3 eetlepels olie
- 100 ml volle melk
- peper en zout
- 200 gram rucola
- 50 gram snijbonen (uit de vriezer)
- 50 gram sperziebonen (uit de vriezer)
- 50 gram doperwten (uit de vriezer)
Bereiding:
1. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Schil en snijd de appel in blokjes en voeg toe aan de aardappelen als deze 5 minuten koken. Kook alles in 15 minuten gaar.
2. Bestrooi de kipfilet met peper en snijd ze in de lengte een inkeping. Vul elke kipfilet met twee gedroogde tomaatjes en omwikkel de kip met de rauwe ham. Prik vast met een cocktailprikker. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kip rondom bruin en gaar in 15 minuten.
3. Doe de diepvriesgroenten in de pan met de aardappel en appel en kook de laatste 3 minuten mee. Giet alles af en kook de volle melk in dezelfde pan als de aardappelen. Doe de aardappelen, appel en groente terug in de pan en stamp alles tot een stamppot en breng op smaak met peper en zout. Serveer met de kipfilets.
Dinsdag: Gele curry met prei en spinazie
Ingrediënten:
- 100 g noedels
- 150 gram tofu
- 1 ui
- 1 prei
- 1 zak spinazie
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 teentje knoflook
- 100 ml gele curry (kant- en klaar bij de Lidl)
- peper en zout
Bereiding:
1. Kook de noedels volgende de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
2. Pel en snipper de ui. Maak de prei schoon en snijd deze in halve ringen. Pel en snipper de knoflook.
3. Verhit de olie in de wok en fruit de ui, knoflook, prei en tofu. Voeg de spinazie toe en bak 3 minuten. Voeg de gele curry toe en breng aan de kook. Serveer met de noedels.
Woensdag: Couscoussalade met feta, tomaat en komkommer
Ingrediënten:
- 75 g couscous
- 300 ml het kruidenbouillon
- 1 blik kikkererwten
- 1/2 komkommer
- 250 g kerstomaatjes
- 3 bosuitjes
- 1 bosje verse peterselie
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels citroensap
- peper en zout
- 1 teentjes knoflook
- 75 g feta
Bereiding:
1. Doe de couscous in een vuurvaste schaal en schenk er 300 ml hete bouillon op. Roer de couscous los met een vork.
2. Laat de kikkererwten uitlekken. Schil de komkommer en snijd deze in kleine blokjes. Was en halveer de kerstomaatjes. Snijd de bosuitjes in ringetjes en snijd de kruiden fijn.
3. Roer een pittige dressing van olie, citroensap, peper en zout en uitgeperste knoflook.
4. Meng de couscous, de kikkererwten, de groenten, de kruiden en de dressing. Verkruimel de feta erover.
Donderdag: Kip, patat en appelmoes
Ingrediënten:
- 250 gram ovenpatat
- 350 gram tomaat
- 1 ui
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 kipfilet
- 1 pot appelmoes
- peper en zout
Bereiding:
1. Verwarm de oven voor en bak de patat zoals aangegeven op de verpakking.
2. Pel en snijd de ui in halve ringen. Doe azijn met zout in een bakje en leg de ui daarin te marineren. Snijd ondertussen de tomaten in blokjes. Als de uien 10 minuten hebben gemarineerd kan je ze toevoegen aan de tomaten en voeg een eetlepel olijfolie toe.
3. Zet een grillpan op het vuur en kruid de kipfilet met peper en zout. Gril de kip tot het gaar is.
4. Serveer de kipfilet met de patat, appelmoes en tomatensalade
Vrijdag: Zelfgemaakte pizza
Ingrediënten:
- 1 pizzakit (kant- en klaar pizzadeeg bij de supermarkt)
- Tomatensaus (zit bij de pizzakit in, is dit nou niet zo, geen paniek je kunt gewoon tomaat in blik nemen).
- 1 bakje tasty tom tomaten
- 1 blikje tonijn
- 1 pot gemarineerde artisjokharten
- 1 zak rucola
Bereiding:
1. Verwarm de over voor op 220 graden. Rol het deeg van de pizzakit uit en leg deze op een bakplaat met bakpapier eronder.
2. Bestrijk het deeg met de tomatensaus (heb je tomaten uit blik? Dan nog op smaak maken met peper en zout) en beleg met in dunne plakjes gesneden tomaten, de tonijn, uitgelekt, de artisjok, uitgelekt.
4. Bak de pizza in het midden van de oven 15 minuten gaar. Verdeel op het laatste moment de rucola erover. Doe er zoveel of zo weinig over als jezelf wil.
No Comments