Recept cake pops

Recept cake pops

Ingrediënten wortelcake:

  • 200 g boter
  • 150 g wortel
  • 100 g fijne kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 200 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl kaneel
Ingrediënten cake pops:
  • wortelcake
  • 150 g mascarpone
  • 160 g witte chocolade
Verwarm de oven voor op 175 °C. Leg het bakpapier op de bodem van de bakvorm. Smelt 150 g boter. Meng de boter, wortel, suiker, eieren en een mespunt zout met een mixer of garde in een kom. Zeef het bakmeel boven het ei-wortelmengsel en klop de kaneel erdoor. Giet het beslag in de bakvorm. Bak de wortelcake in het midden van de oven in ca. 45 min. goudbruin en gaar. Test de gaarheid door in de cake te prikken met een satéstokje (het stokje moet schoon uit de cake komen). Neem de cake uit de oven en laat minstens 1 uur afkoelen.
Verkruimel de cake in een kom. Doe de mascarpone erbij en kneed met de handen tot een smeuïge massa. Draai balletje van het cakemengsels en leg in een schaal. Smelt de chocolade au bain marie of in de magnetron  Doe wat chocolade in je handen en draai de cake balletjes  door de chocolade. Prik een saté prikker of een lollystokje in de cake pops.

 

No Comments

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in en ontvang GRATIS mijn ebook met 4 onmisbare inzichten over afvallen en gezond eten.

Regelmatig ontvang je mijn nieuwsbrief met inspirerende verhalen en speciale aanbiedingen.

Spijswijzer zal jouw e-mail adres nooit delen. Je kan je makkelijk afmelden.