Geen worst voor zwangere gaat verloskundigen te ver

Geen worst voor zwangere gaat verloskundigen te ver

AMSTERDAM – Het gaat verloskundigen te ver dat vrouwen die zwanger zijn wordt afgeraden ham, spek en worst te eten. De lijst met verboden wordt volgens beroepsvereniging KNOV veel te lang, schrijft het AD dinsdag.
Foto:  Thinckstock

De Gezondheidsraad kwam donderdag met een advies waarin het eten van de genoemde vleeswaren wordt afgeraden omdat ze behandeld zijn met nitriet.

Dat zou een verhoogde kans op kinderleukemie kunnen geven. “Zwangeren raken in paniek”, stelt verloskundige Simone Valk in de krant.

De lijst is angstaanjagend, stelt schrijfster van het bevallingsboek Veilig Zwanger Beatrijs Smulders in de krant. “Zwangeren gaan er juist ongezond door eten.”

Ze schrok zelf van het advies niet meer dan twee keer per week vette vis te eten. “Vrouwen hebben járen gehoord dat makreel goed is voor de hersenontwikkeling van hun baby.”

Duidelijk slecht

Het Voedingscentrum zegt in de krant dat er telkens nieuwe inzichten komen en dat de lijst er daarom anders uitziet dan vijf jaar geleden. Smulders stelt dat het beter bij adviezen kan blijven over zaken die duidelijk slecht zijn, zoals het advies niet te roken en niet alleen fast food te eten. “Andere adviezen voeren te ver door.”

No Comments

Post a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in en ontvang GRATIS mijn ebook met 4 onmisbare inzichten over afvallen en gezond eten.

Regelmatig ontvang je mijn nieuwsbrief met inspirerende verhalen en speciale aanbiedingen.

Spijswijzer zal jouw e-mail adres nooit delen. Je kan je makkelijk afmelden.