Drie keer een havermout ontbijt
Wat je eet kan invloed hebben op de kans op hart- en vaatziekten. Onderzoek laat zien dat het eten van een bepaalde vezel in haver, beta-glucan, het cholesterolgehalte verlaagt. Maar ja wat maak je nou van havermout?
Hieronder drie keer een havermout ontbijt.
Gebakken havermout met bosvruchten
Ingrediënten
- 270 gram havermout
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel kaneel
- snufje zout
- 65 g bruine suiker
- 500 ml magere melk
- 2 eieren
- 3 eetlepels honing
- 1 eetlepel gesmolten boter
- 270 gram bosvruchten (diepvries)
- 50 g pecan noten
Bereiding
Mix alle ingrediënten door elkaar in een kom. Eenmaal gemengd? Stort het mengsel in een bakplaat en bak af in een voorverwarmde oven op 190 graden in 15-20 minuten. Verdeel in 6 stukken. 1 stuk is een portie.
Tip: Bereid dit voor in het weekend, voor een supergezond en supersnel ontbijt door de week.
Havermout smoothie al krachtontbijt
Ingrediënten voor twee glazen
- 400 ml magere yoghurt
- 150 gram frambozen (diepvries)
- 1 banaan
- 80 g havermout
Bereiding
Doe alle ingrediënten in een blender en meng tot een glad mengsel. Laat de smoothie ongeveer 30 minuten staan zodat de havermout goed is opgenomen.
Tip: Maak de smoothie een avond ervoor klaar dan kan je hem de volgende ochtend zo opdrinken.
Havermoutpap
Ingrediënten
- kopje magere (koe)melk, amandelmelk of rijstmelk
- 3 eetlepels havermout
- 1 theelepel kaneel
- je favoriete vruchten
- optioneel: 1 eetlepel rietsuiker
Bereiding
Verwarm de melk met de havermout havermout (gewone goedkope rolled oats uit de supermarkt of natuurvoedingswinkel) en de kaneel in een steelpannetje en breng aan de kook. Laat een paar minuten doorkoken totdat de melk is opgenomen door de havermout en er een stevige massa ontstaat. Laat een heel klein beetje afkoelen.
Serveer met je favoriete vruchten en als je van zoet houdt, met een eetlepel (riet)suiker.
Sanne Kramp
14 januari 2015 at 15:02Sjammie! Ga ik zeker proberen:-)