Deze week in de hoofdrol: Appel-Granberry taart.

Deze week in de hoofdrol: Appel-Granberry taart.

Post image for Deep Dish Apple Cranberry Pie
Deze week in de hoofdrol: Appel-Granberry taart.

Gewoon lekker voor de feestdagen!

Ingrediënten:

Deeg:

  • 540 g bloem
  • 1 theelepel zout
  • 1 eetlepel suiker
  • 180 g boter, koud
  • 8 eetlepels ijswater
  • 1 ei

Vulling:

  • 5 appels, zoete variant is het lekkerst
  • 150 g cranberry’s
  • 120 g maiszetmeel
  • 2 eetlepels limoensap
  • 1/2 theelepel limoen rasp
  • 1 eetlepel sinaasappelsap
  • 1/2 theelepels sinaasappel rasp
  • 1 theelepel kaneel
  • snufje zout
Bereiding:

Deeg:

  1. Doe de bloem, zout en suiker in een grote kom en roer dit door elkaar. Doe de boter er in kleine blokjes bij. Snij het mengsels met twee messen door een heen en weer beweging te maken tot dat de boterstukje zo groot zijn als doperwten.
  2. Voeg langzaam het water toe terwijl je het deeg doorroert met een vork. Als het water is toegevoegd en opgenomen neem je het deeg in je handen kneed er een bal van. Doe dit voorzichtig en met liefde. Als het niet goed wil plakken mag je nog wat water toevoegen.
  3. Pak het deeg in plasticfolie en laat het rusten in de koelkast voor 30 minuten.

Vulling:

  1. Begin met het voorbereiden van de vulling terwijl het deeg licht te rusten.
  2. Schil de appels en haal het klokhuis eruit met een appelboor. Snij de appel in tweeën en snij die vervolgens in dunne plakjes. Doe de appel en alle andere ingrediënten in een grote kom en mix door elkaar. Laat de vulling staan terwijl je het deeg gaat uitrollen.

Hoe maak je het af:

  1. Verwarm de oven voor op 400 graden. Haal het deeg uit de koelkast en snij hem in tweeën. Rol het eerste deegstuk uit op een bebloemde ondergrond tot een cirkel die de bodem en de rand van je taartvorm bedekt. Gebruik hiervoor een deegroller en vergeet niet om af en toe het deeg te keren en nogmaals te bloemen. Dit zorgt ervoor dat het deeg niet gaat plakken.
  2. Pak het deeg op door hem in tweeën te vouwen of door er een palletmes onder te houden en leg het in de deegvorm. Druk met je vinger het deeg goed in de vorm. Doe vervolgens de vulling in je taartvorm.
  3. Rol vervolgens het tweede deeghelft uit op dezelfde manier maar dan zo groot dat het een deksel vormt op je taart. Pak je deegplak en plaats hem op de vulling en druk met je vinger de deksel en bodem aan elkaar.
  4. Kopt het ei en ga met een kwast over je deegdeksel voor een mooie bruine kleur. Als je wil kan je er zelf wat suiker over sprenkelen.
  5. Prik met een vork vier keer in het deegdeksel en plaats de taart in de over en laat hem in 50-60 minuten gaar bakken.
  6. Haal de taart uit de oven laat hem een uur afkoelen voor je hem serveert.

 

No Comments

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in en ontvang GRATIS mijn ebook met 4 onmisbare inzichten over afvallen en gezond eten.

Regelmatig ontvang je mijn nieuwsbrief met inspirerende verhalen en speciale aanbiedingen.

Spijswijzer zal jouw e-mail adres nooit delen. Je kan je makkelijk afmelden.