De R zit weer in de maand!
De koude maanden komen er aan en dan kan griep en verkoudheid je parten gaan spelen. Veel mensen nemen vitaminepillen of pro-biotica drankjes om de weerstand te verhogen. Maar uit onderzoek is gebleken dat deze middelen niks voor je doen! Wat wel helpt? Gezond eten met voldoende groente en fruit.
Daarom deze week een groenterijk gerecht. Met een mediteraan tintje wat je de zomer doet herinneren en een stevige ‘bite’ die past bij de herfst.
Recept voor 4 personen.
Caponata
Ingrediënten:
- 3 paprika
- 3 aubergines
- olijfolie
- 2 uien
- 1 wortel
- 1 stengel bleekselderij
- 1 el kappertjes
- 50 g pijnboompitten
- 200 ml tomatenblokjes in blik (2 blikjes)
- 5 el rode wijnazijn
- 0.5 bosje basilicum
- versgemalen peper
- zout
- 8 plakken boerenbrood
Bereidingswijze:
Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes. Snijd de aubergines in blokjes. Verhit olie in een pan en bak de aubergines goudbruin en gaar. Schep ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Verhit de pan opnieuw en bak de paprika’s tot ze zacht zijn. Laat de paprika’s uitlekken op keukenpapier. Pel en snijd de ui in halve ringen. Schil en snijd de wortel in plakjes en snijd de bleekselderij in stukjes. Verhit olie in een pan en fruit de ui, bleekselderij en wortel. Roer de aubergines, paprika’s, kappertjes en pijnboompitten erdoor. Blus af met de tomatensaus en azijn en breng op smaak met zout, basilicum en peper. Serveer het brood bij de caponata.
No Comments