Blog

Tips, nieuwe inzichten, recepten en inspiratie

Op de blogs van Spijswijzer lees je tips en inzichten om je in balans te brengen met eten. Heb je ook tips of wil je iets kwijt? Stuur een e-mail naar judith@spijswijzer.nl of plaats een reactie op één van mijn artikelen.

Vandaag in de hoofdrol: Eigen gemaakte vissticks met doperwtenpuree en remouladesaus.

Vandaag in de hoofdrol: Eigen gemaakte vissticks met doperwtenpuree en remouladesaus. Ingrediënten: 400 g krieltjes in schil 400 g doperwten uit de vriezer Voor de vis: 0.5 bosje bladpeterselie 0.5 bosje bieslook 2 takjes dragon 500 g kabeljauwfilet uit de vriezer 2 eieren 100 g bloem 100 g paneermeel zonnebloemolie nootmuskaat 1 citroen zout versgemalen peper Voor de saus: 1 eetlepels mayonaise 5 eetlepels...

Vandaag in de hoofdrol: Tutti frutti polentacake met walnoten

Vandaag in de hoofdrol: Tuttu frutti polentacake met walnoten Ingrediënten: 450 g tutti frutti (eko) 125 g walnoten 850 ml water 400 g polenta (maïsgries) 1 tl zout 3 el extra vergine olijfolie 60 g roomboter 2 eieren 4 el rietsuiker 2 el venkelzaad 250 g bloem anti-aanbak cakeblik (26 cm Ø) Bereiding: Verwarm de oven voor op 180 °C...

Vandaag in de hoofdrol: Chinese kool salade met pittige pinda’s

Vandaag in de hoofdrol: Chinese kool salade met pittige pinda's Ingrediënten: 300 gram dun gesneden Chinese kool 50 gram dun gesneden Rode kool 4 kleine uien 1 medium wortel 30 gram grof gehakte pinda's 1/2 eetlepel sesamolie 3 eetlepels rijstewijnazijn 1 eetlepel sojasaus 1 eetlepel vers gesneden gember 1/2 theelepel gedroogde rode peper flakes 2 eetlepels suiker Bereiding: Doe...

Vandaag in de hoofdrol: Piccalilly

Vandaag in de hoofdrol: Piccalilly Deze is eenvoudig zelf te maken en snel. Heerlijk bij krokant gebakken speklap en bruine bonen. Ingrediënten: kwart bloemkool rode puntpaprika vier sjalotjes halve komkommer een koffiemok witte wijn azijn Spaanse peper eetlepel mosterd eetlepel koenjit half ons suiker koffiemok kippenbouillon Bereiding: Snijd de bloemkool, de puntpaprika, de Spaanse peper en de sjalotjes klein....

Schrijf je in en ontvang GRATIS mijn ebook met 4 onmisbare inzichten over afvallen en gezond eten.

Regelmatig ontvang je mijn nieuwsbrief met inspirerende verhalen en speciale aanbiedingen.

Spijswijzer zal jouw e-mail adres nooit delen. Je kan je makkelijk afmelden.