Blog

Tips, nieuwe inzichten, recepten en inspiratie

Op de blogs van Spijswijzer lees je tips en inzichten om je in balans te brengen met eten. Heb je ook tips of wil je iets kwijt? Stuur een e-mail naar judith@spijswijzer.nl of plaats een reactie op één van mijn artikelen.

Stilte diner!

In november wil ik stilstaan bij het eenjarig bestaan van mijn Diëtistenpraktijk Spijswijzer. Dit wil ik doen door het organiseren van een stiltediner. Een diner waarbij twee gangen gesproken wordt en twee gangen gezwegen wordt. In stilte proef, ruik, voel en ervaar je intenser. Zijn we...

De spijswijzer: Hoe maak je een gezonde keuze?

Hoe maak je een gezonde keuze? Je wilt werken aan een betere leefstijl en je gewicht. Je wilt meer gaan sporten en bewuster gaan eten. Maar hoe? Een eetpatroon bestaat uit verschillende eetmomenten en er is een zeer gevarieerd aanbod van voedingsmiddelen. Hoe maakt je dan...

Vandaag in de hoofdrol: Eigen gemaakte Huzarensalade

Vandaag in de hoofdrol: Eigen gemaakte Huzarensalade Ingrediënten: 600 g aardappels 1 ui 1 winterpeen 0.5 knolselderij 4 eieren 1 el mosterd 2 el mayonaise 2 el yoghurt 1 bosje bladpeterselie 3 augurken 1 appel 1 krop ijsbergsla 3 el kappertjes 4 plakken bruinbrood Olijfolie om in te bakken Bereiding: Schil en snijd de aardappels in kleine blokjes. Pel en snijd de ui...

Vandaag in de hoofdrol: Pesto van winterpostelein

Vandaag in de hoofdrol: Pesto van winterpostelein Ingrediënten: 100 g winterpostelein 50 g walnoten of hazelnoten ½ teen knoflook 1 tl grof zeezout 100 ml lekkere olijfolie 50 g geraspte Parmezaanse kaas versgemalen peper beetje (wal)notenolie Bereiding: Was de postelein en dep droog. Rooster de noten. Vijzel noten, knoflook en zout in een grote vijzel tot...

Schrijf je in en ontvang GRATIS mijn ebook met 4 onmisbare inzichten over afvallen en gezond eten.

Regelmatig ontvang je mijn nieuwsbrief met inspirerende verhalen en speciale aanbiedingen.

Spijswijzer zal jouw e-mail adres nooit delen. Je kan je makkelijk afmelden.