Vandaag in de hoofdrol: Bietencarpaccio
Vandaag in de hoofdrol: Bietencarpaccio
Via facebook volg ik www.culy.nl. Leuke site voor inspirerende gerechte. In hun bericht van vrijdag staan tip om je te helpen voldoende groente en fruit te eten. Een van de gerechten is een bietencarpaccio. Ontzettend lekker en met groente in de hoofdrol. Dat deed me denken aan die van mij! Je kunt het gebruiken als bijgerecht of als je uitgebreid gaat koken als voorgerecht.
Ingrediënten (voor 4 personen):
- 500 g gekookte bietjes
- 1 el balsamicoazijn
- 3 el olijfolie extra vierge
- 40 g Parmazaanse kaas
- 40 g rucola
Bereiding:
Snijd de bietjes met een kaasschaaf in flinterdunne plakjes. Verdeel over vier borden en besprenkel met de balcamociazijn en olijfolie. Bestooi met peper. Snijd de Parmazaanse kaas met de kaasschaaf in flinters. Verdeel met de rucola over de bietencarpaccio. Dat wat het al. Supersimpel maar wel superlekker.
Eet smakelijk!
No Comments